Weerbericht

Code geel: vanmiddag zware onweersbuien verwacht

- advertentie -

Landelijk – Op dit moment trekken buien met veel onweer over Flevoland en Gelderland. Deze buien trekken naar het noordoosten, zodat Overijssel en Drenthe hier komende uren mee te maken krijgen. Voor heel Nederland heeft het KNMI code geel afgekondigd. Deze is van kracht van 14.00 tot 00.00 uur.

- advertentie -

In de loop van de middag volgen nieuwe buien. Vooral in de oostelijke helft van het land kunnen deze gepaard gaan met hagel en (zeer) zware windstoten tot circa 100 km/uur. Ook is kans op lokale wateroverlast. De zwaarste buien zijn vermoedelijk voor de regio’s langs de grens met Duitsland. Voor deze buien uit wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 25-30 graden. Langs de oostgrens kan het lokaal zelfs 31 graden worden.

Ook vanavond trekken nog enkele onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Deze zijn zeer waarschijnlijk minder zwaar dan de buien van vanmiddag, maar wel is kans op lokale hagel en zware windstoten. Aan het einde van de avond trekken de buien naar Duitsland weg en vannacht is het op de meeste plaatsen droog.

Avond4Daagse
De organisatie van de avondvierdaagse houd de weersverwachting nauwlettend in de gaten. Volgens bestuurslid Trijnie Hartman worden de koppen om 16:00 uur bij elkaar gestoken. “We nemen in elk geval geen risico’s. Als er dreiging van onweer is, lasten we het af.”

Lees hier meer: Avond4Daagse Dag 3 (Woensdag) – informatie

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button