Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Gemeente Groningen kiest in aanbesteding Drentea en Interoffice als nieuwe inrichters

- advertentie -

Winschoten/ Emmen – Drentea Office Furniture en haar partner Interoffice zijn door gemeente Groningen gekozen als de nieuwe circulaire inrichter voor alle gemeentelijke panden. Samen zullen zij twee grote wensen van de gemeente vervullen: het verlengen van de levensduur van het huidige (kantoor)meubilair en het inrichten met nieuw circulair meubilair. De samenwerking loopt tot ten minste 2025. In totaal zullen Drentea en Interoffice 30.000 m2 gemeentepand herinrichten. Ruimte waar ambtenaren en Groningers samen nog prettiger, efficiënter en gezonder aan hun toekomst kunnen werken.

- advertentie -

Waarde behouden en afval voorkomen
De gemeente Groningen stelt hoge eisen aan de nieuwe inrichters die de aanbesteding Circulair Inrichten wonnen. Drentea en haar regionale partner Interoffice uit Winschoten zijn gevraagd innovatieve, levensduur-verlengende oplossingen te ontwikkelen en waarde vernietiging te minimaliseren. Bert Top, directeur Drentea: “Onze visie is al jaren om uitsluitend verantwoorde, duurzame producten te ontwerpen en te produceren, zowel nieuw als in ons refurbish programma.”

Drentea en Interoffice nemen zowel adviserende- als uitvoerende diensten aan. “Omdat de gemeente de kennis van Drentea en Interoffice maximaal wil inzetten kunnen we echt betrokken meewerken hun huisvestingsvraagstukken.”, aldus Bert Top. Alle gemeentelijke panden zullen op een flexibele en duurzame manier voorzien worden van meubilair, met een zo positief mogelijk effect op mens en milieu. Jaarlijks zullen de bijna 3000 ambtenaren en duizenden bezoekers direct van deze samenwerking profiteren.

Verantwoordelijk Wethouder Glimina Chakor:
‘We hebben in Groningen flinke ambities op het gebied van de circulaire economie. Denkend aan het eeuwenoude gezegde ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ willen we als gemeentelijke organisatie het goede voorbeeld geven als het gaat om ons eigen meubilair. Met Drentea en Interoffice hebben we twee uitstekende partners gevonden om onze ambities te verwezenlijken.’.

Ambitie Drentea: zorgen dat morgen werkt
Met de grote expertise die Drentea heeft opgebouwd op het vlak van duurzaam inrichten, levert de fabrikant uit Emmen een positieve impact op de wereld om ons heen en op het dagelijks leven van de medewerkers van de gemeente Groningen. Bert Top: “Uiteindelijk willen we hiermee bereiken dat ‘morgen werkt’ bij de gemeente op de best mogelijke circulaire wijze.”

Nederlands design, geproduceerd in Emmen
Duurzame en circulaire ambities worden sinds 1955 in de Drentea fabriek in Emmen waargemaakt. Bijna 100 vakmensen, ontwerpers en ergonomie experts zorgen er samen voor dat morgen werkt. Drentea ontwikkelt haar eigen materialen in het eigen Circulaire Greenfield naast de fabriek in Emmen en biedt bij innovatiehubs C-Beta in Hoofddorp en Broeinest Rotterdam de kans om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en oplossingen en materialen te bekijken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button