Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Zoë Klunder geselecteerd voor de World Martial Arts Masterships ’19 te Zuid-Korea

- advertentie -

Oldambt/ Chungju Zuid–Korea – Samboka en Free style worstelaar Zoë Klunder (17) uit Midwolda heeft de afgelopen dagen te horen gekregen dat ze na haar recentelijk succesvolle 3e plaats op de Grand Prix in Bishkek te Kirgizië ook geselecteerd is voor de World Martial Art Masterships ’19 in Chungju te Zuid – Korea.

- advertentie -

De UWW – United World Wrestling en IOC – Olympisch scheidsrechter Edmar Abdoulaev hebben Zoë, als een van de jongsten ooit, geselecteerd om aan dit prestigieus wereldtoernooi voor senioren deel te nemen. Ze is gevraagd om aan twee traditionele worsteltechnieken mee te doen en zal drie september de worstelmat opstappen tegen de wereldtop in het Alysh Free style worstelen en een dag later tegen de wereldtop in het Kazakh Kuresi worstelen. Beide disciplines zijn traditioneel en hebben in West Europa weinig tot geen bekendheid en is Zoë, mede door haar tomeloze inzet voor deze worstelsporten, met sympathie en respect door de Wereldfederatie en Olympisch scheidsrechter Edmar Abdoulaev gekozen om aan dit Wereldtoernooi mee te doen.

Medio eind augustus zal ze hiervoor naar Zuid Korea vertrekken en zal de aankomende tijd zich op de diverse spelregels en technieken gaan voorbereiden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button