Weerbericht

Zaterdag wederom heet

- advertentie -

Landelijk – Net als eerder deze week krijgen we zaterdag weer een hele hete zomerdag. De temperatuur stijgt naar 28 graden in het noorden en naar 34 graden in het zuiden van het land. Met deze hitte is de kans op warmterecords groot. De zon schijnt daarbij uitbundig en het blijft droog.

- advertentie -

Zaterdag is het op en top zomerweer. De zuidoostenwind blaast hete lucht uit Afrika naar ons land en de zon schijnt volop. In de noordelijke provincies wordt het maximaal 28-29 graden. Elders, ook op de stranden, wordt het tropisch warm met temperaturen van 30-34 graden. Wel kan later vlak aan zee een verkoelende zeewind opsteken.

De hoogste temperaturen worden in het zuiden van het land gehaald. Deze waarden komen in de buurt van records die gelden voor 29 juni. Als ergens in het land de temperatuur stijgt tot boven de 34,1 graden dan is het de warmste 29 juni sinds het begin van de metingen in 1901. Ook in De Bilt is de kans op een warmterecord groot. Het huidige record daar bedraagt 31,0 graden en werd gemeten in 1957. Volgens de verwachting van het Weeronline-weermodel wordt het in De Bilt zaterdag 31,7 graden.

Hittegolf houdt aan ondanks koelte
Voordat het zo warm wordt hebben we eerst nog enkele minder hete dagen om bijvoorbeeld het huis door te luchten. Vandaag schijnt de zon, maar het noorden heeft last van wolken vanaf zee. De temperatuur stijgt naar 17-20 graden in het noorden. In het midden wordt het 21-24 graden en in het zuiden en zuidoosten 25-27 graden. In Brabant en Limburg houdt de hittegolf dan ook aan.

Morgen verandert het weerbeeld niet. De zon schijnt volop en de temperatuur wordt weer iets hoger. In het noorden en langs de westkust wordt het 19-24 graden. Elders is het zomers warm met temperaturen van 25-28 graden.

Na de tropisch warme zaterdag draait de wind zondag naar het westen. In het westen wordt het dan met 22-26 graden weer aangenamer. In het oosten kan het nog 30 graden worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button