Gemeente

Sportcafé Timeless op het Marktplein in Winschoten weer open

- advertentie -

Winschoten – Sportcafe Timeless op het Marktplein in Winschoten gaat vanaf zaterdagavond weer open. Dat meldt Dagblad van het Noorden op haar website. Vorig jaar oktober werd het café op last van toenmalig waarnemend burgemeester Rika Pot gesloten.

- advertentie -

Lees ook: Gemeente sluit cafés op Marktplein in Winschoten

De eigenaar had geen vergunning en vroeg er bovendien ook geen aan bij de gemeente. Zonder vergunning mag een horecagelegenheid niet gerund worden en daarom werd eind oktober besloten dat de kroeg dicht moest.

De rechtbank in Groningen heeft afgelopen donderdagochtend bepaald dat de gemeente Oldambt de vergunning onterecht heeft ingetrokken. En dat het café per direct open mag. De eigenaar laat aan het Dagblad weten te kijken wat voor inkomsten ze zijn misgelopen en of ze een schadeclaim gaan indienen.

Burgemeester Sikkema noemt de uitspraak van de rechter ‘onverwacht’. Voor een inhoudelijke reactie vindt ze het te vroeg. “We gaan eerst met onze jurist de uitspraak bekijken. Dan bepalen we ook of we er iets mee gaan doen of niet.” zegt ze tegen het Dagblad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button