Partnerbijdragen (advertentie)

Aantal zomerinbraken in Groningen minimaal gedaald

- advertentie -

Groningen – Het aantal zomerinbraken in Groningen is afgelopen zomer met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de zomer in 2017. Op gemeentelijk niveau bestaan er grote verschillen in het aantal inbraken. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer, op basis van de meest recente Politiegegevens.

- advertentie -

Minimale daling
In de zomermaanden juli en augustus van 2018 waren er in de provincie Groningen in totaal 456 inbraakincidenten. Dit waren er 8 minder dan in de zomerperiode van 2017, waarin er 464 werd ingebroken. Groningers hebben hierdoor te maken met een daling van 1,7%. Deze daling is minder sterk dan de landelijke trend (daling van 14,1%). Dit komt door de maand augustus van afgelopen jaar, die in Groningen een stijging vertoont, waardoor de relatief sterke daling in juli ‘geneutraliseerd’ werd.

Gemeentelijke verschillen in Groningen
Groningers hadden vorige zomer over de gehele provincie last van 39 inbraakincidenten per 100.000 inwoners. De gemeente Groningen heeft te maken met de minst gunstige inbraakcijfers. Hier is het aantal inbraken per 100.000 inwoners 117,6. Ook in Stadskanaal (100,6), Oldambt (94,4) en Pekela (65,5) wordt er, per 100.000 inwoners, relatief vaak ingebroken. Het Hogeland (20,2) en Loppersum (20,8) hebben de beste papieren in de provincie.

Voordelen van inbraakpreventie
Het ministerie van Veiligheid en Justitie voert al jaren campagne middels het ‘Maak het ze niet te makkelijk’ initiatief. Hierbij wordt woninginbraakpreventie onder woningeigenaren en huurders geprobeerd te stimuleren. ”Dit doet de overheid bijvoorbeeld door te wijzen op het PKVW-certificaat en de Borg-norm; waarmee, naast veiligheidsvoordelen, ook financiele voordelen gemoeid gaan. Zo krijgen mensen die hun woning degelijk beveiligen, doorgaans korting op hun inboedelverzekering”, aldus Rianne Veerman – verzekeringsdeskundige bij Independer.

Lees ook: Politie: Warme hé?

 

Bron: Independer – inboedel

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button