Algemeen

Dollard College gaat innovatief techniekonderwijs ontwikkelen

- advertentie -

Winschoten – Het Dollard College heeft subsidie gekregen om te werken aan sterk, aantrekkelijk een innovatief techniekonderwijs. Het Dollard College heeft een projectplan ingediend samen met Ubbo Emmius, MBO’s en een groot aantal bedrijven uit de regio. Het Ministerie heeft 2,2 miljoen euro toegekend om het techniekonderwijs in de regio Oost-Groningen te versterken. Het plan is goedgekeurd omdat een grote groep bedrijven uit de regio het onderwijs met diensten en middelen gaat ondersteunen.

- advertentie -

“De regio wordt daarmee onze klas”, zegt een blije regiodirecteur Ina Lagro. “We betrekken de bedrijven bij ons onderwijs en creëren daarmee voor onze leerlingen levensechte praktijksituaties. Zij kunnen nu kennismaken met het techniekvak, zoals het ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Leren vindt plaats bij voorzieningen in de regio. Daarmee zijn we als school nog meer verankerd in onze regio.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button