Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor de heer Koeleman

- advertentie -

 Scheemda – De heer Albert Koeleman ontving op dinsdag 9 juli 2019 het lintje dat hoort bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn lintje uit handen van burgemeester Cora-Yfke Sikkema. De uitreiking vond plaats tijdens het afscheid van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

- advertentie -

De heer Koeleman werd in oktober 2011 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als plaatsvervangend Secretaris Generaal van het Ministerie van Financiën en algemeen directeur bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk.

De heer Koeleman heeft zich bovengemiddeld ingezet in een periode waarin het Ommelander Ziekenhuis zich in een financieel zorgwekkende situatie bevond. Hij wist deze situatie te keren en tot een beter perspectief te brengen. Mede door zijn inzet staat het Ommelander Ziekenhuis nu zowel financieel als kwalitatief stevig op de kaart. Hierdoor werd het vier jaar geleden mogelijk om voldoende vertrouwen bij financiers te bewerkstelligen voor de bouw van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. In de recente ziekenhuisonderzoeken van het AD en Elsevier werd het Ommelander Ziekenhuis gerekend tot de top 10 van ziekenhuizen in Nederland. Dit laat zien dat het goed gaat met het ziekenhuis.

Mede door zijn bestuurlijke wijsheid, volhardendheid en consistente uitvoering van zijn functie als bestuurder gaat het Ommelander Ziekenhuis een goede toekomst tegemoet als belangrijke zorgaanbieder en werkgever in Noord- en Oost-Groningen. De voor het Ommelander Ziekenhuis uitgevoerde juridische samenvoeging met het UMCG is ook een belangrijk resultaat die mede dankzij de inzet van de heer Koeleman met succes tot stand is gekomen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button