Algemeen

Eerste verkeersmaatregel zichtbaar bij brede school Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Hoewel de bouw van de brede school in Scheemda nog maar net begonnen is, is de eerste verkeersmaatregel al zichtbaar. Er zijn meerdere borden geplaatst met een zogeheten ‘Schoolroute’.

- advertentie -

Aan deze borden zijn geen wettelijke regels gekoppeld. Ze geven een aanbevolen schoolroute aan en die route is dus niet verplicht. “We hebben de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen die straks naar school gaan in het nieuwe gebouw gevraagd of ze zich aan deze route willen houden, zodat het verkeer beter doorstroomt. Dit is goed voor zowel de verkeersafwikkeling als de verkeersveiligheid.” zegt de gemeente Oldambt.

(Lees verder onder de foto)

De gemeente heeft verder ook andere verkeersplannen gemaakt om de veiligheid voor de kinderen te verbeteren. “Alle genoemde verkeersmaatregelen zijn nog wel afhankelijk van financiering. De gemeenteraad moet hier eerst goedkeuring voor geven.” aldus de gemeente.

De plannen:
– Ter hoogte van de hoofdingang van de school aan de Merelstraat besteden we aandacht aan het brengen en halen van de kinderen.
– We brengen een verhoogd rood kruisingsvlak aan op het kruispunt Oude Rijksweg/Stationsstraat. Daarnaast leggen we twee zebrapaden aan op de Oude Rijksweg.
– Om de 30-kilometerstatus van de Oude Rijksweg te accentueren, richten we de weg anders in. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de bus straks op de weg stopt en niet meer in haltekolommen.
– Om te zorgen voor een goed herkenbare schoolroute, leggen we een zebrapad aan op de Kanaalweg.
– Er zijn meer (kruis)punten die extra aandacht nodig hebben. We gaan hier samen met dorpsbelangen een plan voor maken.

Klik hier voor het hele dossier over de nieuwe brede school. 

schoolroute

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button