Algemeen

Werknemers van dagbesteding De Zelfmakerij koken voor inwoners

- advertentie -

Oostwold – Het afgelopen jaar is er hard gewerkt op streekboerderij De Zelfmakerij in Oostwold. Met de werknemers van de dagbesteding is de theeschenkerij en de boerderijwinkel verder uitgebouwd. Ook is de indeling van het erf, de moestuin en de kas verder verbeterd door de werknemers van de dagbesteding. Binnenin de boerderij ontstaat langzaam een waar dorpsplein met vier huisjes, waar o.a. een jeneverstokerij in is gevestigd.

- advertentie -

Om dit te vieren werd er door het horecateam van de dagbesteding afgelopen vrijdag 12 juli uitgebreid gekookt voor inwoners uit Oostwold, Finsterwolde en Midwolda. Ruim 40 personen schoven aan om samen te eten. Doel van de middag was verbinden door samen te ontspannen.

40 personen aanwezig bij maaltijd
Kok Silvano Trouwloon is, samen met nog een paar andere werknemers van de dagbesteding, 3 dagen bezig geweest met de voorbereidingen. Enkele werknemers van de dagbesteding komen oorspronkelijk uit Curaçao. Zij maakten samen heerlijke roti, nasi, diverse salades en ander lekkers. Hierbij werd koffie, thee, sap, zelfgemaakte waterkefir en ijsthee geserveerd. Ruim 40 mensen waren aanwezig, waaronder alle werknemers van De Zelfmakerij, de mensen van de open vrijdagochtend koffiegroep en enkele andere inwoners uit Oostwold, Finsterwolde en Midwolda. Samen is er uitgebreid getafeld. Kok Silvano werd bedolven onder de complimenten: ‘Restaurant waardig’, ‘Zelden zulke lekkere roti gehad, perfect gekruid’, ‘Knap dat hij zo rustig bleef en geen stress leek te hebben van koken voor zoveel mensen.’ 

Na hard werken is het tijd voor ontspanning
Er is het afgelopen jaar hard gewerkt op De Zelfmakerij. Na hard werken is het tijd voor ontspanning. De werknemers van de dagbesteding zijn 2 weken vrij. Streekboerderij De Zelfmakerij is gesloten van 13 juli t/m 28 juli. 29 juli zijn de boerderijwinkel, theeschenkerij, stokerij en dagbesteding weer open.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button