Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Hennie Lemein zijn wekelijkse Time-Out bij Sport Lokaal

- advertentie -

Winschoten – Elk zichzelf respecterend programma heeft wel een column en Radio Winschoten Sport Lokaal wilde daar geen uitzondering op maken. Winschoter Courant journalist Hennie Lemein maakte gedurende de startfase al deel uit van de sportredactie en het lag natuurlijk voor de hand om hem te vragen die taak voor zijn rekening te nemen.

- advertentie -

Hennie stemde tot vreugde van de redactiecollega’s toe. Het was de bedoeling dat Hennie elke week een gebeurtenis beschreef die  met sport te maken had.  Deels betrof dat fictie en op andere momenten werden sporters en bobo’s lichtelijk op de hak genomen. De naam van de column werd “Time-Out” een sportterm die de landing helemaal dekte. De subtitel voor de wekelijkse bijdragen werd “Time Out”, een alternatieve kijk op sportzaken. De bijbehorende tune werd destijds ingesproken door Gerrie De Vrieze, waarbij een muziekje werd gebruikt dat tot op heden door velen nog herkend wordt. Overigens besloot ondergetekende dat de “Time-Out” elke keer zou worden afgesloten middels een opname met dixielandmuziek, door technicus en verslaggever Dries Eefting steevast omschreven als “ketelmuziek”.

(Lees verder onder de foto)

Hennie maakte 250 afleveringen van deze column. Toen waren alle denkbare sportmomenten wel eens de revue gepasseerd en kwam er een eind aan een zeer gewaardeerd en goed beluisterd onderdeel van Sport Lokaal.

(Lees verder onder de foto)

Die laatste “Time-Out” werd door Hennie live voorgedragen in een zeer zomerse aflevering van Sport Lokaal, die geheel live werd uitgezonden in de serre voor Hotel De Nederlanden. We vonden destijds dat onze luisteraars ook in de zomer recht hadden op een normale programmering in plaats van de zoveelste herhaling.

Op de foto wordt het moment vastgelegd, waarbij toenmalig voorzitter Klaas Wolterman onder het toeziend oog van Roel Koning, Hennie bedankt voor zijn diensten.

(Lees verder onder de foto)

Overigens was er die middag nog een afscheid. Redactiemedewerkster Annette Ziengs besloot ook te stoppen met haar werkzaamheden en werd net als Hennie door Klaas Wolterman in het zonnetje gezet.

(Lees verder onder de foto)

Samen met Annette heb ik een dag lang met de complete selectie van Barcelona mogen optrekken.  Een jongensdroom. Barcelona – toen nog onder de leiding van Johan Cruyff- speelde op het voetbalveld aan de Kastanjelaan een oefenwedstrijd tegen een regioteam. Ondergetekende had de niet vervelende rol als stadionspeaker gekregen en mocht het publiek ook voorafgaande aan de wedstrijd informeren. Annette spraak vloeiend Spaans en dat kwam natuurlijk erg goed van pas.

We spraken met alle Spaanse vedetten, terwijl de Spaanse pers –ruim 25 radio en tv-collega’s- likkebaarden stonden toe te kijken. Die verbleven op een afstand van precies 50 meter van de spelers, een afspraak die Barcelona met de landelijk pers had gemaakt.

Het was de wereld op zijn kop dat wij later door de compleet aanwezige Spaanse pers via hun radio en tv kanalen moesten vertellen wat de spelers allemaal gezegd hadden. We voelden ons even heel beroemd.

Annette exploiteert inmiddels met haar wederhelft een dorpshuis in Borger en wij wensen haar daarbij erg veel succes.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button