Weerbericht

Warmer weer op komst

Landelijk – Na een paar frisse julidagen wordt het vanaf dinsdag geleidelijk warmer en vanaf donderdag kan het in het oosten en zuiden op grote schaal zomers warm worden met maxima van 25 graden of meer. Mogelijk deelt ook het midden van het land in de zomerse warmte. In de kustgebieden komt de temperatuur uit op 20-24 graden. Met het stijgen van de temperatuur neemt ook de kans op een enkele regen- en onweersbui toe.

- advertentie - 

Vandaag en morgen is het met maxima van 16 à 17 graden op de Wadden tot lokaal 20 in Limburg nog koel voor de tijd van het jaar. Het is daarmee circa vier graden kouder dan normaal. Er trekken ook veel wolkenvelden over het land, lokaal valt motregen en er waait een matige noordwestenwind.

Dinsdag neemt de frisse noordwestenwind af in kracht en wordt het met maxima van 19 graden op de Wadden tot 22 in Limburg al merkbaar warmer. Er komt nog altijd veel bewolking voor. Woensdag neemt het aandeel zon toe en wordt het bij weinig wind heerlijk zomerweer met maxima van 21 graden in het noordwesten tot 25 à 26 graden in het zuidoosten. Het blijft waarschijnlijk droog.

Zomerse warmte met kans op een enkele bui
Donderdag voert een zuidwestenwind nog wat warmere lucht aan. Aan de kust wordt het 22-24 graden en in het oosten en zuiden kan het op grote schaal zomers warm worden met maxima van 25-27 graden. In het midden van het land wordt het waarschijnlijk 24-26 graden. Er is geregeld ruimte voor de zon, maar in de loop van de dag is er wel kans op een enkele regen- of onweersbui. Vrijdag neemt de kans op een bui verder toe. Desondanks blijft het vrij warm met 22 graden in het westen, 24 in het midden en 26 in het oosten.

Vanaf het weekend wordt de temperatuurverwachting onzeker. De kans op maxima van rond of iets boven 25 graden blijft in het binnenland vrij groot. Sommige computerberekeningen laten het ook aan zee 25 graden worden en daarbij kan het dan in het zuidoosten zelfs tropisch warm worden met maxima van 30 graden. Er zijn echter ook berekeningen die het juist in het hele land een paar graden minder warm laten worden vanaf het weekend. Zo koel als vandaag en morgen wordt het ook in dat scenario niet. De kans op een enkele regen- of onweersbui blijft aanwezig.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close