AlgemeenRegionaal nieuws

Knuffelauto’s en stoere bakken samen on tour tijdens The Barrel Challenge

- advertentie -

Oldambt – Voor de ruim 500 deelnemers, met 210 oude auto’s zit The Barrel Challenge zomer editie 2017 er weer op. Onder deze teams ook een 7-tal uit de gemeente Oldambt. Al een groot aantal jaren organiseert Zweep Events, (Rob en Meindert Zweep) deze tours door Europa. Er is een winter- en zomer editie en dit jaar ook de Noordkaap Challenge. Zweep Events is ook bekend van markten en andere evenementen in Winschoten en omgeving.

- advertentie -

De verreden zomer editie was een uitputtingsslag, zowel voor mens als voor de oude auto’s. Opvallend bij deze Challenge was ook het aantal jonge deelnemers. Voor velen was het een eerste ervaring met hoge bergpassen in Oostenrijk en Italië. Omdat de teams uit alle alle delen van het land komen, maar ook uit België en Duitsland, is voor een centrale startplaats gekozen, namelijk Asten (vlakbij Eindhoven). Vandaar vertrok de karavaan via Duitsland richting Oostenrijk. Ondertussen nog even bij die Ludolfs langs. Aankomst eerste dag in Bregenz in Oostenrijk, een prachtige locatie aan de Bodensee.

‘Toeters en bellen’
Aangezien de deelnemers graag hun sirenes en andere ‘toeters en bellen’ laten horen, werd dit in deze stad snel de kop ingedrukt. Bewoners op andere campings in de directe omgeving stelden dit niet op prijs. De stemming was er overigens niet minder om, alleen een beetje aanpassen.

Dag 2 door naar Italië naar een camping-resort te Pozza di Fassa een groot skigebied hoog in de Dolomieten. Om deze camping te bereiken hebben ze de imponerende Timmelsjoch bergpas boven de 2500 meter grens bedwongen. Helaas was deze tour niet een en al zonneschijn. Zon en felle regens wisselden elkaar in snel tempo af. Dag drie via Slovenië richting Kroatië naar het ‘Gouden eiland’ Krk. Ook weer een groot toeristisch gebied. Op deze camping mocht wel groots feest gevierd worden en dat is ook gebeurd.

Groot feest
De volgende dag was voor de deelnemers een welkome rustdag, die een ieder op zijn/haar eigen manier heeft ingevuld. Dag vijf is naar Velenje in Slovenië gegaan. Een aangename route met prachtige vergezichten en een aankomst in een heel andere wereld. Maar een camping die helemaal was voorbereid op een groot feest. Met een grootse barbecue, stage met een geweldige (eigen) dj en heel veel vuurwerk. Voor velen was deze avond dé avond van de Challenge.

Tirol
Maar er was nog één dag voor de boeg, namelijk naar Tirol waar het slotfeest was georganiseerd, met natuurlijk de prijsuitreiking. Het winnende team komt uit Friesland namelijk ‘De Kule’ en de originaliteits prijs ging naar de Troika’s, de roze, pluizige Fiat, die enorm veel belangstelling in de belangstelling heeft gestaan

Foto’s: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button