Incidenten

Politie: “Laat geen mensen en dieren in de auto zitten!”

- advertentie -

Landelijk – We hebben er al vaker voor gewaarschuwd, maar ook deze week hebben politieagenten op verschillende plekken toch weer kinderen en honden uit snikhete auto’s moeten bevrijden.

- advertentie -

Even een weetje…
Als de temperatuur buiten 35 graden is, loopt de temperatuur in een geparkeerde auto binnen 10 minuten al op naar 45 graden. Na een half uur wordt het in de auto zelfs al 54 graden. Dus ga je ‘even’ snel een boodschap halen of ga je om een andere reden maar ‘even’ uit de auto? Laat jouw kind of hond dan niet in de auto achter!

Bel 1-1-2
Als je zelf ziet dat een in een afgesloten auto achtergelaten hond snel ademt of hijgt en niet reageert, bel dan direct 112. “Het kan zijn dat we je toestemming geven om een ruitje in te slaan. Maar doe dat niet voor je ons belt, anders kan de eigenaar van de auto je aansprakelijk stellen voor de schade.” aldus de politie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button