Cultuur

Rise of the Blue City in Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Rise of the Blue City is een grote muziektheatervoorstelling op het water van ‘t Oldambtmeer en neemt je mee in een waanzinnig futuristisch avontuur vol live muziek, brandende zuipketen en spannende taferelen.

- advertentie -

Met Rise of the Blue City duik je de toekomst in en volg je drie boeven uit de grote stad, op de vlucht voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk ergens boven in Nederland in een waterrijk gebied waar rietsigaren tot in de hemel groeien en gemuteerde koeien het onder water gelopen landschap domineren. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het water daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten… In Blue City, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, zitten de drie ontsnapte boeven vast. Ze kunnen niet verder, maar ook zeker niet terug. Vinden ze een schuilplaats en een nieuwe plek om te aarden?

Regioproductie
In dit waterspektakel ontmoet je de echte jeugd van ’t Oldambt, een grote groep enthousiaste jongeren uit Oost-Groningen die onderzoeken hoe het is om op te groeien in deze regio. Samen met veel instellingen en bedrijven bouwen we aan een spectaculaire regioproductie.

Doe mee!
Iedereen kan meedoen! Waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is, er is plek voor iedereen. Samen maken we er een regioproductie van en laten we aan de rest van Nederland zien hoe bijzonder en mooi Oost-Groningen is. Doe je mee? Geef je dan hier op!

Datum & Locatie
Rise of the Blue City is te zien op het strand net ten zuiden van de haakse bocht Elfenbank. Navigeer naar Elfenbank en volg de borden! Het evenement wordt gehouden van 3 t/m 28 september.

Praktische informatie
Tijdens de voorstelling is er plek voor zes rolstoelen. Kom je in een rolstoel of ben je slecht ter been? Meld je dan even via kassa@peergroup.nl. Honden zijn niet toegestaan.

Mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Provincie Drenthe, Provincie Groningen, Kunstraad Groningen, VSB Fonds, BankGiro Loterij Fonds, Gemeente Oldambt, Rabobank  Groninger Land en Projectbureau Blauwestad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button