Sport

Sportief atletiekproject voor kinderen tussen SOOOG en AV Aquilo

- advertentie -

Oldambt – Na mooie samenwerkingen met FC Groningen, Donar en Lycurgus heeft SOOOG voor dit schooljaar de sportieve samenwerking gezocht met atletiekvereniging Aquilo (AV Aquilo) uit Winschoten. Het doel van deze samenwerking is de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 opnieuw een (TOP)sportbeleving te bieden. Deze keer staat atletiek centraal.

- advertentie -

Het sportproject start met een kick-off voor leerkrachten op woensdagmiddag 4 september aanstaande op thuisbasis ‘het Noorderhonk’ van AV Aquilo in Winschoten.

Het project wordt deze middag nader toegelicht en de professionals van AV Aquilo geven uitleg over de atletieklessen die op de scholen gegeven kunnen worden. De leerkrachten gaan de komende periode met deze lessen aan het werk. De rest van de middag vult AV Aquilo met een sportief programma.

In de loop van het schooljaar nemen de SOOOG leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 deel aan atletiekclinics. De leerlingen volgen deze trainingen gedurende het schooljaar op verschillende woensdagen.

Het (TOP)sportproject tussen SOOOG en AV Aquilo wordt in juni 2020 afgesloten met een sportief en feestelijk Slot Event.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button