Algemeen

Beter en slimmer licht voor alle stations in Oldambt

- advertentie -

Oldambt/ Landelijk – ProRail wil de verlichting op alle stations sterk verbeteren. Denk aan innovatief dimmend licht bij een verlaten station, veel gerichter licht in plaats van strooilicht en extreem zuinige lampen. Onder andere moderne LED verlichting helpt hierbij.

- advertentie -

In totaal is er zo’n 66 miljoen beschikbaar voor het Programma Verlichting. Alle 410 stations in Nederland pakken we voor 2022 aan. Onlangs zijn de perrons van Oldambt aangepakt waaronder het perron in Bad Nieuweschans, zie foto.

Verlichting met visie
ProRail, NS en Spoorbouwmeester ontwikkelden gezamenlijk de lichtvisie. De 4 genoemde speerpunten zijn daarin meegewogen. In de visie die daaruit voortvloeit staat beschreven dat we in 2030 verlichting willen die voldoet aan: liefst gestandaardiseerd is, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, lage kosten, niet verblindend, warm van kleur, dimbaar en gelijkmatig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button