Weerbericht

Zaterdag nog één keer tropisch warm

Weekend met twee gezichten

Landelijk – We krijgen een weekend met twee gezichten. Zaterdag wordt het nog één keer volop zomerweer. Bij veel zon wordt het 26-31 graden. Zondag is het een stuk minder warm met 19-21 graden. Er is dan een mix van zon, stapelwolken en enkele buien.

- advertentie - 

Het is vandaag prima weer met zon, sluierwolken en ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 21-23 graden in het westen en noordwesten en naar 24-25 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 26 graden worden. De wind waait zwak en in de kustgebieden matig. Op de Wadden kan het vrij krachtig waaien en daardoor is het voor het gevoel iets minder warm.

Nog één keer tropisch warm
Na een heldere en vrij frisse nacht met minima van 9-14 graden is het morgen weer volop zomerweer. Op de laatste dag van de meteorologische zomer stijgt de temperatuur naar 26-28 graden in het noorden en westen en naar 29 graden in het midden van het land. In het oosten en zuiden stijgt de temperatuur naar een tropische 30-31 graden.

Het weerbeeld is zonnig en het is dan ook prima weer voor het zwembad of een watersport. Op de stranden wordt het ook zomers warm, maar in de middag steekt wel een wind van zee op waardoor het enkele graden afkoelt. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Zondag duidelijk minder warm
Zaterdagavond neemt de bewolking geleidelijk toe en kan een lokale bui ontstaan. In de nacht naar zondag komen verspreid over het land enkele buien voor. De temperatuur daalt naar 14-16 graden. De tweede dag van het weekend, zondag, is het duidelijk minder warm. Het wordt 19-21 graden en dat zijn hele normale temperaturen voor begin september. Het weerbeeld laat eerst veel bewolking zien, maar geleidelijk breekt de zon door. Verder is kans op enkele buien, maar het grootste deel van de tijd is het droog. Het is dan weliswaar duidelijk koeler, maar nog altijd prima weer om er op uit te trekken.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close