Cultuur

Burgemeester Oldambt speelt mee met premièrevoorstelling Rise of the Blue City

- advertentie -

Blauwestad – Burgemeester Sikkema van de gemeente Oldambt speelt a.s zaterdag mee tijdens de première van het openluchtspektakel Rise of the Blue City in Blauwestad. Sikkema zal tijdens de voorstelling meespelen met een groep jongeren. Regisseur Dirk Bruinsma is blij met het meespelen van de burgemeester. ‘De steun van de burgemeester is heel belangrijk om jongeren, die bezig zijn met de vorming van hun eigen identiteit, te stimuleren’, zegt hij.

- advertentie -

Rise of the Blue City gaat over drie boeven uit de grote stad die in de verre toekomst op de vlucht zijn voor de politie. Min of meer per ongeluk komen ze in Blauwestad terecht dat inmiddels een ondergelopen buitenwijk van de Randstad is geworden. Sikkema zal tijdens Rise of the Blue City deel uitmaken van het jongerenensemble dat als groep een rol speelt in de voorstelling.

Contact
Het contact tussen locatietheatergezelschap PeerGrouP en Sikkema ontstond in mei toen de burgemeester aanwezig was bij de kick-off van het project. ‘Aanvankelijk liet ze weten dat ze graag de jongeren aan wilde moedigen. Maar later liet ze weten dat ze ook wel open stond voor een kleine rol in de voorstelling’, vertelt Bruinsma. ‘Daar zijn we natuurlijk gretig op in gegaan.’

Ervaring
Sikkema heeft haar ervaring als amateurspeler in verschillende voorstellingen opgedaan. In haar jonge jaren zong ze in een a-capellakoor en ze richtte in Haarlem samen met een aantal vrienden toneelvereniging Depot Zop. Afgelopen januari speelde ze nog in een reprise in Haarlem. ‘Door mijn nieuwe baan ben ik helaas gestopt met acteren, maar toneel zit nog steeds in mijn hart.’

‘Ik vind het mooi dat PeerGrouP naar Oldambt komt om samen met Oldambtsters deze voorstelling te maken en te spelen. Het project spreekt zowel oud als jong aan en betrekt allerlei soorten mensen op een laagdrempelige manier bij het maken van theater’, zegt Sikkema.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button