Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Sport Lokaal en de RUN (deel 6)

- advertentie -

Winschoten – Volgende week zaterdag gaat de Run in Winschoten weer van start. Met enige weemoed zien de oud medewerkers van Radio Winschoten Sport Lokaal dat tegemoet.

- advertentie -

Het was voor hun immers het evenement van het jaar, waarbij alles –letterlijk en figuurlijk- uit de kast werd gehaald. Doelstelling was, en dat is door sommigen overigens nooit echt begrepen, om de Winschoters op de hoogte te stellen van het wel en wee tijdens die ultra lange marathon.

(Lees verder onder de foto)

Daarbij werden niet alleen de rugnummers van de atleten genoemd, maar deden de verslaggevers ook hun uiterste best, om de dames en heren op het parcours te omschrijven, zodat de luisteraars –en later ook de kijkers- precies konden waarnemen, wie op dat moment voorbij kwam.

Ook werd met regelmaat de plaats op het parcours genoemd waar de koplopers zich bevonden, zodat de toeschouwers snel hun favoriete plekje weer konden innemen. Dat alles werd voorzien van meeslepende en herkenbare muziek, zodat het voor velen een feestje was om langs de kant te staan. De verslaggevers hoorden zicht regelmatig terug op een veelheid van speakers langs de kant met natuurlijk FM 106.2 geprogrammeerd.

(Lees verder onder de foto)

- advertentie -

Het was een hele toer om een dergelijke wedstrijd te verslaan, zeker voor de verslaggevers die elke keer toch ook weer meer dan 100 kilometer op de buddyzit van de motor plaats namen. We nemen dan ook nog steeds onze pet diep af voor radio collega Hindrik Kok, die na zijn taak op de motor, voor zijn team ook nog eens 10 kilometer in de estafette aflegde.

- advertentie - 

(Lees verder onder de foto)

Dit is onze laatste terugblik over Sport Lokaal en de Run, waarbij helaas niet iedereen de revue heeft gepasseerd. Bij wijze van afscheid een collage van foto’s,  met daarop onder meer een prachtig sfeerbeeld van de start in De Klinker en van onze mobile studio in diezelfde Klinker, waar de aanwezigen na elke doorkomst langs kwamen om op onze overhead projector te zien wat de stand van zaken in koers was. Tot slot komen ook nog een aantal collega’s voorbij die op wat voor manier dan ook betrokken waren bij Sport Lokaal en de Run.

(Lees verder onder de foto’s)

Volgende week weer nieuwe Radio Winschoten herinneringen.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button