Weerbericht

Vanaf woensdag warmer dankzij Dorian en Gabrielle

- advertentie -

Landelijk – Het wordt halverwege de komende week relatief warm en dit is mede te danken aan de koers van de restanten van de orkanen Dorian en Gabrielle. Woensdag wordt een bewolkte dag met regen. Desondanks wordt het 18-20 graden. Donderdag en vrijdag wordt het nog wat warmer met maxima van 20-23 graden. Daarna is de weersverwachting nog flink onzeker.

- advertentie -

Dorian bevindt zich boven het uiterste oosten van Canada en trekt richting Noord-Europa. Dinsdagmiddag zal hij ergens ten zuiden van IJsland aankomen. Woensdag en donderdag zorgen de restanten van Dorian voor onstuimig weer in Scandinavië. Midden op de Atlantische Oceaan vinden we tropische storm Gabrielle. De laatste verwachtingen geven aan dat Gabrielle tijdelijk orkaanstatus bereikt, in het kielzog van Dorian naar Europa trekt en donderdag als regengebied met vrij veel wind aankomt bij Ierland en Schotland.

Aan de oostkant van deze ex-orkanen wordt warme lucht richting Nederland geblazen. Vanaf woensdagavond krijgt een hogedrukgebied, dat zich dan boven de Golf van Biskaje en Frankrijk bevindt, grip op het Nederlandse weer.

Vaak droog, woensdag regen
Na een buiig weekend is het komende week overwegend droog. Woensdag is hierop echter een uitzondering. Dat wordt een bewolkte dag met wat regen. De regen hangt samen met een verstoring in de atmosfeer die wordt meegevoerd door de restanten van Dorian.

Maandag is het nog relatief koel met een maximumtemperatuur van 17-18 graden. Dinsdag ligt de middagtemperatuur met circa 19 graden op de gemiddelde waarde voor half september.

Donderdag en vrijdag nazomer
Woensdag wordt het, ondanks het sombere weerbeeld, 18-20 graden. Op donderdag en vrijdag wordt het 20-23 graden met de hoogste maxima in het zuiden en oosten. Het is op deze dagen droog met een mix van wolken en zon.

- advertentie -

Vanaf volgend weekend flink onzeker
Voor de lange termijn is de weersverwachting flink onzeker. Er is kans op fris en buiig weer met maxima rond 15 graden. Daarnaast is ook kans op grijs, maar overwegend droog weer met normale maxima van een graad of 18. Tot slot is er kans op zonnig nazomerweer met ruim 20 graden.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button