Economie

City Club Winschoten wil levensechte kerstboom terug

- advertentie -

Winschoten – Oudere Winschoters herinneren zich nog vast en zeker de jaren dat er aan het eind van het jaar ‘echte’ kerstbomen in hun woonplaats stonden. Die zorgden voor extra sfeer rond de kerstdagen. Als het aan City Club Winschoten ligt, komt dit terug.

- advertentie -

“Aapkes Hoveniers plaatst al jaren de kunstkerstbomen in Winschoten. Maar die zijn na een kleine twintig jaar aan vervanging toe”, zegt Pascal Meinders, voorzitter van City Club Winschoten. “We willen met lokale bedrijven, denk aan bijvoorbeeld Klein Transport, een echte kerstboom plaatsen op het Israëlplein.”

Om dit te realiseren doet Meinders een oproep: “Wie wil kosteloos van zijn of haar uit de kluiten gewassen kerstboom af?” Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden bij (Marten) Aapkes Hoveniers, Blijhamsterweg 48 in Winschoten. Bellen kan naar 06 – 4602 2918. Een e-mail sturen mag ook: info@aapkeshoveniers.nl.

Winschoter Reinder Klein is een van de mensen die het plaatsen van een ‘echte grote’ kerstboom van harte toejuicht. Wat Klein betreft blijft het niet bij één grote boom. “Die kleine boompjes afgelopen jaar in de Langestraat is geen aangezicht. Ze zijn met tiewraps vastgemaakt aan lantaarnpalen. Dat vind ik niets.”

“Vroeger, dan heb ik het over de vorige eeuw, stond er een grote boom op het Oldambtplein. Dat regelde Harrie Groenbroek. Die had een tuincentrum op Bovenburen. Die boom was een meter of tien hoog.” Meinders werkte hier in die jaren en leerde zo Klein kennen. Het was, aldus Meinders, altijd een happening om deze bomen te plaatsen met echte ouderwetse gloeilampen. Daarvoor in de plaats is ledverlichting gekomen. Dat is, zegt Meinders, een hele verbetering.

“Wat ik nu het liefst zou willen? Echte bomen bij de invalswegen van Winschoten. Dat zorgt voor een mooi aangezicht.” Reinder Klein heeft het dan onder meer over de invalswegen bij de Vrijheid, autosnelweg A7 en het Zuiderveen.

Pascal Meinders ziet dit ook wel zitten. “Maar laten we eerst een mooie boom op het Israëlplein plaatsen. Tijdens de bouw van ‘t Rond is al een put en stroomvoorziening aangelegd om op dit plein een echte boom te kunnen plaatsen.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

“Vroeger ruimden we, van Handel & Nijverheid, de bomen op met de gemeente Winschoten. De gemeente deed de takken, wij de stammen. Die brachten we met de aanhanger naar Henk van der Wal. Hij gebruikte het voor de open haard. We waren met een man of vier en kregen dan als dank biertjes aangeboden.”

Reinder Klein hoopt dat City Club Winschoten en de gemeente Oldambt zijn wens al dit jaar in vervulling kunnen laten gaan. “Dit moet terugkomen. Zo krijg je een gezellige kerstsfeer in Winschoten.” Meinders c.s. hebben nu een eerste aanzet gegeven met hun oproep.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button