Algemeen

OBS Letterwies werkt aan bijentuin

- advertentie -

Nieuwolda – Op obs Letterwies in Nieuwolda wordt er ook deze periode weer hard gewerkt aan de omliggende natuur. Met ‘natuur en omgeving’ als belangrijke waarde in het onderwijs van Letterwies, wordt er met veel enthousiasme gezorgd voor de natuur.

- advertentie -

Naast de moestuin en het groene schoolplein werd er woensdag de nodige aandacht geschonken aan de bijentuin. Deze strook langs alle lokalen van de school diende te worden ontdaan van onkruid en de eenjarige planten, zodat de lokale bijen ook volgend jaar kunnen genieten van de grote hoeveelheid bloemen.

Alle leerlingen, van groep 1 tot en met groep 8, hebben onder leiding van tuinman Renzo ontzettend hard gewerkt voor weer een mooi, fris resultaat. De groepen 7 en 8 gingen zelfs in de stromende regen dapper door met snoeien.

De komende weken zullen de werkzaamheden worden vervolgd door het plaatsen van houten palen waar in het najaar takken tussen gevlochten kunnen worden voor een mooie, natuurlijke afscheiding van het terrein. Dit alles is mede mogelijk door de provinciale subsidie die voor de school beschikbaar is gesteld.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button