Gemeente

Oldambt helpt jongeren met financiële zorgen

- advertentie -

Oldambt – Jongeren in Oldambt die zich zorgen maken over hun financiële situatie, krijgen een steuntje in de rug van de gemeente. Jeugdwethouder Bard Boon legt uit waarom: “Niet alle jongeren kunnen of durven om hulp te vragen aan bijvoorbeeld vrienden of familie als het gaat om geldzaken. Daarom willen wij graag helpen. Hoe eerder we onduidelijkheden over geld en financiën kunnen wegnemen, hoe kleiner de kans is dat jongeren later hulp nodig hebben bij het aflossen van schulden.”

- advertentie -

Advies van jongeren
“Om te onderzoeken op hoe we jongeren het best kunnen helpen, hebben we advies gevraagd aan de jongeren zelf”, vertelt wethouder Laura Broekhuizen, die verantwoordelijk is voor de schuldhulpverlening in Oldambt. “We hebben studenten van het Noorderpoort gevraagd om met ons mee te denken. Daar kwamen hele mooie adviezen uit. Met die adviezen zijn we aan de slag gegaan. We hebben bijvoorbeeld een interactieve voorlichting gemaakt met quizvragen over geldzaken. En we hebben filmpjes opgenomen die laten zien wat je allemaal moet regelen voordat je 18 jaar wordt of wat je kunt doen als je schulden hebt. Dit hebben we vervolgens laten zien aan de jongeren die ons advies hebben gegeven.”

Terugkoppeling
“Uit de terugkoppeling van de jongeren kwam naar voren dat we nog een aantal zaken konden verbeteren”, zegt Broekhuizen. “We moeten de voorlichting bijvoorbeeld nog een beetje korter en interactiever maken. En we kregen de tip om een checklist te maken van dingen die je moet regelen als je 18 wordt. Daar gaan we nu mee aan de slag. De eerste actie is het maken van een verjaardagskaart voor jongeren die bijna 18 jaar worden. In die kaart geven we handige tips en adviezen over wanneer je wat moet regelen op financieel gebied. We hopen dat we het onderwerp schulden beter bespreekbaar maken én dat jongeren sneller bij ons aankloppen als ze zich zorgen maken over hun financiën.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button