Gemeente

Burgemeester Sikkema opent schoolbibliotheek bij Bladergroenschool in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Vorige week, tijdens de opening van de Kinderboekenweek heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema voorgelezen op De Bladergroenschool. Burgemeester Sikkema heeft voorgelezen aan de kinderen van groep 3,4 en 5 uit het boek: ‘Mijn huis is jouw huis’ van schrijfster Yvonne Jagtenberg.

- advertentie -

De kinderen hadden allemaal een luisterend oor. Vervolgens werd er door de kinderen en de burgemeester geoefend hoe een lintje doorgeknipt moet worden tijdens een officiële opening, want… even daarna werd de schoolbibliotheek in de Renn4 school geopend.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Opening schoolbibliotheek
In het bijzijn van de bovenbouwleerlingen werd de pas ingerichte schoolbibliotheek geopend. De bieb is dagelijks geopend van 08.30 tot 09.00 uur. Leerlingen kunnen dan een boek uitkiezen om te gaan lezen.

Door de samenwerking met Biblionet Groningen beschikt de school weer over een actuele en gevarieerde collectie die de komende jaren verder zal worden uitgebreid. Met de Bibliotheek op School slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis.

De Bibliotheek op school is een landelijk programma voor het basis- en voortgezet onderwijs. Bibliotheek en school gaan een strategische meerjarige samenwerking aan. Leesmotivatie en leesplezier krijgen hierin volop aandacht. Ook het verbeteren van digitale geletterdheid hoort bij het programma.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button