Incidenten

Fotoserie: Brandweer Bellingwolde wint de vaardigheidstoetsen in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Op zaterdag heeft de brandweer van Finsterwolde de vaardigheidstoetsen van de Brandweer georganiseerd, een mooi scenario is eruit gekomen. Negen ploegen deden in totaal mee.

- advertentie -

De vaardigheidstoetsen staan ook wel bekend als een brandweerwedstrijd. De jury test de ploegen op kennis, vaardigheden, teamwork en het vermogen om te improviseren. Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité  (AWBC) bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen door het organiseren van de vaardigheidstoetsen

Het scenario:
Een vliegtuig heeft een noodlanding gemaakt en is tegen een loods tot stilstand gekomen, er ontstaat een klein brandje in het vliegtuig. De piloot is erg geschrokken en moet uit het toestel worden geholpen. Naast de loods heeft een beschonken tractorbestuurder een steiger aangereden waarop een zonnepanelenmonteur aan het werk was, de monteur valt van de steiger en heeft een forse hoofdwond.

Voor de tractor hangt een veegmachine waaronder een fietser bekneld is geraakt tijdens hetzelfde ongeval. Tot overmaat van ramp lekt de tank met bestrijdingsmiddel die achter de tractor hangt, gelukkig blijkt dit geen heel erg gevaarlijke stof te zijn. Op het moment dat de brandweer arriveert, draait een lijnbus voor de brandweerauto dezelfde straat in en blokkeert de weg. Na de vraag om de weg vrij te maken, geeft de chauffeur hier gehoor aan. De brandweer kan daarna aan de bovenstaande klus beginnen.

Brandweer Bellingwolde bleek aan het einde van de dag deze klus het beste te hebben geklaard, gevolgd door Smilde en Assen-Oost. Deze drie ploegen gaan door naar de tweede gewestelijke ronde op 3 juni in Eelde.

De stand van de andere ploegen is als volgt:
4. Havelte, 5. Siddeburen, 6. Tjalleberd, 7. Blaricum, 8. Wommels, 9. Bierum.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button