Weerbericht

Astronomische herfst met buien begonnen

Dagen vanaf nu korter dan de nachten

- advertentie -

Regio – De astronomische herfst is begonnen in stijl. Het is grijs en een gebied met regen trekt over het land. Na vandaag zijn de dagen korter dan de nachten. Daarbij kunnen we regelmatig regen verwachten en is het vaak bewolkt. Met 18-20 graden is van koud herfstweer geen sprake en een stevige wind ontbreekt voor onvervalst herfstweer.

- advertentie -

Vanochtend is het grijs met in het noorden en oosten perioden met regen. In de rest van het land is het tijdelijk droog, maar vanuit het zuidwesten volgen nieuwe buien. In de middag komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. Wel zijn er ook flinke stapelwolken en lokaal komt een bui tot ontwikkeling. Ondanks het wisselvallige weer is het zacht met 19 à 20 graden.

Komende dagen blijft het herfstachtig met regelmatig buiengebieden en weinig zon. De maximumtemperatuur ligt rond of net onder de 20 graden. Het enige wat ontbreekt voor echt herfstweer is een onstuimige wind. Deze week is de wind meestal slechts matig tot vrij krachtig.

Dag en nacht even lang
Op de eerste dag van de astronomische herfst staat de zon loodrecht boven de evenaar. Hierdoor duren de dag én de nacht overal ter wereld even lang. De dag begint zodra de zon boven de horizon uitkomt en eindigt als de zon weer onder de horizon verdwijnt. Doordat het al licht wordt voordat de zon opkomt is de periode met daglicht nog steeds iets langer dan 12 uur. Per dag wordt het nu vier minuten minder lang licht.

Na vandaag zijn de dagen korter dan de nachten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button