Algemeen

Thomas Cook Group vraagt faillissement aan

- advertentie -

Winschoten – De Britse Thomas Cook Group heeft vanmorgen faillissement aangevraagd. De Nederlandse tak van Thomas Cook valt hier niet onder, dat heeft woordvoerster Hanita van der Meer laten weten. “Er is nog geen faillissement aangevraagd voor Thomas Cook Nederland. Wij vallen nu niet meer onder de Thomas Cook Group, maar onder het continentale deel. Dat zijn alle landen op het vasteland van Europa. Er wordt vandaag gestart om te kijken naar de mogelijkheid om als Thomas Cook Continental door te gaan en daar moet uitsluitsel over komen”, zo zegt Van der Meer tegenover Radio Veronica.

- advertentie -

Het is echter een grote klap voor de organisatie en mocht het zover komen dan zijn de Nederlandse gedupeerden gedekt door het Garantiefonds. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om de reis alsnog uit te voeren. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan zijn de reizen gedekt door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Reizigers krijgen dan hun geld terug en zullen er niet financieel bij inschieten. De reizigers die op dit moment met Thomas Cook op reis zijn kunnen hun vakantie gewoon voortzetten.

Dit roept echter veel vragen op bij reizigers ter plaatse en reizigers die nog op reis zouden gaan met Thomas Cook. Het is dus alle hens aan dek bij de reisbureaus, zo ook bij Klooster Reizen in onder andere Winschoten.

Gerda Klooster vanmorgen hierover op Radio Noord: “Op dit moment zijn we in afwachting van berichten inzake Thomas Cook Nederland, vanmiddag zal hier meer duidelijkheid in komen. Gelukkig hebben we de SGR, een unieke situatie in de wereld om reizigers te compenseren. Ons crisisteam is alle klanten die de komende tijd met Thomas Cook op reis zouden gaan aan het bellen om hun in te lichten over de situatie. Wij vertellen hun dat we voor hen zorgen en de vinger aan de pols houden, zodra er problemen zijn helpen we en kunnen hun te woord staan bij vragen en/of problemen. Zodra er meer duidelijkheid is over Thomas Cook Nederland en het betreft een faillissement, dan zullen we direct in de actie moeten en reizigers gaan om boeken. Dit zal een hele klus worden met de herfstvakantie over een paar weken waarin veel mensen op reis willen. ”

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button