Algemeen

Miscommunicatie over zelfmoordpreventielijn 113 zorgt voor familiedrama

- advertentie -

Winschoten – Het kan u amper ontgaan zijn, de media die massaal een Facebook bericht oppakken naar aanleiding van de zelfmoord van een vrouw uit Winschoten. Anderhalve week geleden heeft zij zichzelf van het leven beroofd nadat zij 3 keer het nummer 1-1-3 had gebeld.

- advertentie -

Dit nummer verwijst naar de website van de zelfmoord preventie instantie. Op deze website is informatie te vinden over de mogelijkheden om hulp te zoeken voor mensen die in psychische nood verkeren. Zo kan er bijvoorbeeld gechat worden en het telefoonnummer 0900-0113 wordt er vermeld.

En daar is in dit geval dus miscommunicatie ontstaan. Mensen denken dat het telefoonnummer ook 113 is, net als het algemene alarmnummer 112. Maar om telefonisch contact te krijgen moet men 0900-0113 bellen.

Haar familie wil hiervoor waarschuwen en heeft via het Facebook bericht al vele media en zelfs de Tweede Kamer bereikt. Het Groningse kamerlid Anne Kuik van het CDA wil van de staatssecretaris van Volksgezondheid weten waarom de zelfmoordpreventielijn niet gewoon bereikbaar is onder nummer 113.

Ook Stichting 113 Zelfmoordpreventie vindt de miscommunicatie die ontstaat begrijpelijk en hoopt dat zij snel bereikbaar zijn onder nummer 113. Zij voeren hier al langere tijd gesprekken over met de politiek.

Heb jij zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button