Algemeen

Bloemetje van de Week voor muzikanten Chris en Willy de Vries

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze zaterdag brachten we een boeket naar Chris en Willy de Vries in Winschoten. Ze werden genomineerd door Dineke Nuus.

Ze schreef: “Ik nomineer Willy de Vries. Ze is lid van muziekvereniging “Nieuw Leven” te Winschoten. Ze doet hier zoveel voor: eigenlijk is ze de moeder van deze vereniging. Willy is in januari zestig jaar muzikant. Twintig jaar in Finsterwolde en veertig jaar bij “Nieuw Leven”. Ze heeft wel een bloemetje verdiend. Wat Willy en haar man allemaal voor de vereniging doen..”

We worden gastvrij ontvangen in een huiskamer waar direct te zien is dat hier muziekliefhebbers wonen: een viool aan de muur, een aantal muziekkoffers in een hoek van de kamer en voor het raam hangt een mooi glas-in-lood-kunstwerk dat een muzieksleutel verbeeldt. We zien nog net Chris door de achtertuin weglopen.

“Vandaag is het NL-doet”, zegt Willy: “Hier vlakbij zijn vrijwilligers bezig een rozenboog te plaatsen en grond los te harken van de stadstuin. Chris werkt daar het hele jaar. Hij kijkt nu even hoe het gaat.”

Chris is sinds 28 jaar bestuurder van harmonie Nieuw Leven. Hij speelt geen muziekinstrument. Willy wel. “Het begon met bariton. Daarna ben ik trompet gaan spelen. En in 1990 overgestapt op hoorn. Je hebt daar een goede conditie voor nodig: je moet de lucht door drie-en-een halve meter buis blazen.”

De vereniging telt ongeveer vijftig leden. “Eigenlijk lijkt het wel een beetje familie,” zegt Willy. “Als iemand door ziekte afwezig is, bel ik er altijd even achteraan. Vragen hoe het gaat. En ik stuur een kaartje. Zo’n harmonie is meer dan repeteren en optreden alleen.”

Haar kinderen zijn ook actief in Nieuw Leven. En de kleinkinderen spelen muziekinstrumenten. “Mijn zoon is leider van de malletband. En mijn dochter speelt klarinet in de concertband. Ze woont in Haren, maar reist met veel plezier heen en weer.”

Behalve zelf muziek maken doet ze meer voor de vereniging. Spullen klaarzetten en opruimen. Concerten voorbereiden. En ze gaf ook muziekles. “Er zijn een paar dames bij de vereniging die muziekles van mij kregen toen ze een jaar of negen waren. Het is mooi om te zien hoe zij nu zelf weer met hun kinderen muziek maken.”

Inmiddels is het werk van ‘NL-doet’ in de stadstuin gedaan. Chris komt weer naar binnen. “De snert is op. En ze hebben hun best gedaan. De plek was eigenlijk nog te nat om echt goed te bewerken.”

Hij is blij met de stadstuin. Leegtes die door sloop van leegstaande panden zijn ontstaan worden op een prettige manier weer ingevuld. En zegt hij: “Je leert je buren ook op een andere manier kennen”.

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button