AlgemeenIncidenten

Politie houdt meerdere verdachten vernielingen aan

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft op maandag 30 september drie verdachten aangehouden. Het trio, twee van zestien jaar oud en afkomstig uit Winschoten en Scheemda en een 18-jarige inwoner van Winschoten, worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag 14 en zondag 15 september diverse vernielingen te hebben gepleegd. Een week later deden de mannen het nog eens dunnetjes over.

- advertentie -

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september werden er in Winschoten ruiten van een school ingegooid, moesten enkele autoruiten het ontgelden, werd een tent van ‘de run van Winschoten’ vernield en werden er op het afgesloten terrein van Gemeentewerken vernielingen gepleegd. Zeven benadeelden deden aangifte.

Een week later, van 21 op 22 september lieten de mannen tussen Duitsland en Winschoten en dan vooral in Finsterwolde, een spoor van vernielingen na. Autoruiten en autospiegels werden vernield evenals etalageruiten en ramen van woningen. Door de inzet van de wijkagenten en de recherche deden 22 benadeelden aangifte van deze vernielingen. De schade is aanzienlijk en loopt in de duizenden euro’s.

Het drietal is woensdag 2 oktober weer in vrijheid gesteld en zal zich binnenkort voor justitie moeten verantwoorden. De drie verdachten wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button