Algemeen

Informatiemarkt voor groep 8-leerlingen op het Dollard College

- advertentie -

Winschoten – Het Dollard College, met verschillende vestigingen in Oost-Groningen, organiseert voor leerlingen groep 8 en hun ouders/verzorgers, op dinsdag 15 oktober 2019 DC presenteert. Deze informatiemarkt over het voortgezet onderwijs vindt plaats op Campus Winschoten.

- advertentie -

De groep 8-leerling staat dit jaar voor een belangrijke keuze: wat ga ik na de basisschool doen? Het Dollard College heeft alles in huis – van praktijkonderwijs tot en met gymnasium – en laat dat allemaal zien op DC presenteert. Leerlingen en hun ouders/ verzorgers kunnen kiezen welke doe-lessen of presentaties zij willen volgen.

Doe-lessen
Groep 8 leerlingen kunnen actieve doe-lessen volgen. Zo kunnen ze racen met een robot, een herfstbloemstukje maken, koekjes bakken of zelf energie opwekken. En zichzelf uitdagen op een klimwand of samen floorball spelen. Maar ze kunnen ook hun hersenen laten kraken met een leuke taal- of wiskundeopdracht. Op DC presenteert kunnen de leerlingen ervaren wat ze leuk vinden en alvast kennismaken met het voortgezet onderwijs.

Presentaties
Voor ouders/verzorgers zijn er diverse presentaties over het onderwijsaanbod. Wat is tto? Hoe wordt LOB ingevuld? En wat is Kunskapsskolan? Ouders/verzorgers kunnen zich hierover laten informeren en in gesprek gaan met leerlingen en docenten. Ook zijn er presentaties over het praktijkonderwijs, vmbo beroepsgericht, mavo, (zesjarige) havo, gymnasium, atheneum, (sport)actief en het daltononderwijs. Daarnaast is er gelegenheid om stands te bezoeken met informatie over onder andere schoolkosten, ondersteuning en ouderbetrokkenheid.

Van harte welkom
DC presenteert vindt plaats op dinsdag 15 oktober 2019 van 17.30 uur tot 20.00 uur op de vestiging Campus Winschoten, P.C. Hooftlaan 1 in Winschoten. Groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn van harte welkom.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button