Algemeen

Winschoten doet voor het eerst mee aan Week van de Veiligheid

- advertentie -

Winschoten – De brandweer doet zaterdag in het centrum van Winschoten mee aan de landelijke Week van de Veiligheid. Het is voor het eerst dat in het kader van deze week ook activiteiten worden gehouden in Winschoten. De brandweer staat met een stand bij de Hema en promoot het gebruik van rookmelders in woningen. “Rookmelders redden letterlijk levens”, zegt Sirtje Orsel namens de brandweer.

- advertentie -

De politie Oldambt geeft voor het stadhuis voorlichting over inbraakpreventie. De gemeente Oldambt doet eveneens mee en staat bij winkelcentrum ’t Rond. Virol Recycling uit Scheemda geeft tips over het op de juiste manier scheiden van (papier)afval. Deze activiteiten beginnen ’s morgens om elf uur en duren tot ’s middag vier uur.

Het thema van de Week van de Veiligheid is heling. Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en altijd het gevolg van andere criminele activiteiten. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om heling te voorkomen. Zo kunnen waardevolle eigendommen geregistreerd worden in de Stop Heling-app. Na diefstal kan de politie geregistreerde producten sneller opsporen en de dief eerder achterhalen.

Zaterdag 12 oktober, 11.00 uur tot 16.00 uur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button