Algemeen

Wieder en Reik vieren jubileumfeest!

Doeltreffende samenwerking van onderwijs en zorg

- advertentie -

Winschoten – Tussenvoorziening Wieder van het Dollard College bestaat 20 jaar. De afgelopen twee decennia heeft Wieder zo´n 600 leerlingen uit de gemeente Oldambt, Pekela en Westerwolde begeleid die om uiteenlopende redenen niet inpasbaar zijn in het regulier onderwijssysteem.

- advertentie -

Wieder werkt samen met het Centrum voor Scholing en Training van Reik, die vijf jaar bestaat. Een doeltreffende samenwerking van onderwijs en zorg op maat. Op donderdag 10 oktober wordt het jubileum en de samenwerking gevierd met een open huis in Winschoten.

Gronings voor de term ‘verder’
Twintig jaar geleden is de Tussenvoorziening opgericht omdat er leerlingen waren die om zeer uiteenlopende redenen niet op school verschenen. Het Dollard College besloot daarom een project te starten om de voortijdige schoolverlaters op te vangen om verdere schooluitval te voorkomen. Het project kreeg de naam Wieder; Gronings voor de term ‘verder’, Een toepasselijke naam voor kwetsbare leerlingen want Wieder kijkt vooral vooruit en niet achterom.

Verder kijkt Wieder naar de mogelijkheden van de leerling en niet naar de beperkingen. Het Centrum voor Scholing en Training Reik versterkt de kracht van de leerlingen op de momenten dat ze vastlopen. Hun motto is; reik zo ver als je kunt. De samenwerking van Wieder met Reik heeft naast het educatieve karakter van het Dollard College een extra bijdrage geleverd aan het welzijn van de jongeren in Oost Groningen.

De deuren gaan open
Tussenvoorziening Wieder zet op donderdag 10 oktober vanaf 13.30 tot 16.00 uur de deuren open voor belangstellenden. Tijdens het open huis wordt informatie gegeven over de leermethoden en middelen en is er volop gelegenheid om rond te kijken. Er wordt een carrousel met verrassende elementen georganiseerd zoals het bouwen met mega Jenga en een spel met KAHOOT. Ook kunnen bezoekers kennismaken met psychomotorische therapie (PMT), d.m.v. gedrags- en bewegingspellen. Er is ook een creatieve inbreng, in de ruimte van de Tussenvoorziening worden verschillende kunstwerken getoond. Koffie, thee en wat lekkers staat klaar voor alle bezoekers aan de Garst 1 in Winschoten.

Enkele ervaringsquote’s:
Leerling: “Bij Wieder namen ze de tijd en mocht ik eerst tot rust komen. Na verloop van tijd pakte ik het ritme weer op en ben ik uiteindelijk teruggegaan naar de gewone school.”

Moeder: “Voor ons als ouders was de hulp van harte welkom. Via Wieder kregen wij ook extra ondersteuning in het gezin. Deze hulp bleek meer dan welkom.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button