Algemeen

Open Huis Wieder en Reik goed bezocht

- advertentie -

Winschoten – Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan hield Tussenvoorziening Wieder van het Dollard College donderdag 10 oktober open huis. Hiermee werd tegelijk aandacht geschonken aan de samenwerking met het Centrum voor Scholing en Training van Reik, die vijf jaar bestaat.

- advertentie -

Het was gezellig druk tijdens het open huis. Bezoekers kregen informatie over de leermethoden en middelen en er was een carrousel met verrassende elementen georganiseerd zoals het bouwen met mega Jenga en een spel met KAHOOT. Ook kon men kennismaken met psychomotorische therapie (PMT), door middel van gedrags- en bewegingsspellen. In de ruimte van de Tussenvoorziening waren verschillende creatieve uitingen tentoongesteld. Natuurlijk stond er koffie, thee en wat lekkers klaar voor alle bezoekers van het open huis.

Zo’n 600 leerlingen uit de gemeente Oldambt, Pekela en Westerwolde heeft Wieder inmiddels begeleid. Docent Jos Buter van Wieder vindt het mooi om te zien hoe jongeren vanuit Wieder de draad van het leren en jezelf ontwikkelen weer oppakken. “Ik heb de mooiste baan van heel het Dollard College,” aldus Buter.

De Tussenvoorziening werd twintig jaar geleden opgericht omdat er leerlingen waren die om zeer uiteenlopende redenen niet op school verschenen. Het Dollard College besloot daarom een project te starten om de voortijdige schoolverlaters op te vangen om verdere schooluitval te voorkomen. Het project kreeg de naam Wieder; Gronings voor de term ‘verder’, Een toepasselijk naam voor kwetsbare leerlingen want Wieder kijkt vooral vooruit en niet achterom.

Verder kijkt Wieder naar de mogelijkheden van de leerling en niet naar de beperkingen. Het Centrum voor Scholing en Training Reik versterkt de kracht van de leerlingen op de momenten dat ze vastlopen. Hun motto is; Reik zo ver als je kunt. De samenwerking van Wieder met Reik heeft naast het educatieve karakter van het Dollard College een extra bijdrage geleverd aan het welzijn van de jongeren in Oost Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button