Regionaal nieuws

Ook woensdag kans op overlast van demonstrerende boeren

- advertentie -

Scheemda – De grote groep boeren die maandag mee hebben gedaan aan de demonstratie voor het provinciehuis in de stad Groningen ging maandagavond weer naar huis. De boeren reden maandagavond rond 19.00 uur in verschillende groepjes over de A7. Dit zorgde voor enige vertraging op de snelweg.

- advertentie -

De boeren hebben kritiek op de meetmethodes waarmee stikstof in Nederland wordt vastgesteld. Oorspronkelijk was het plan om tekst en uitleg te vragen bij het RIVM-hoofdkantoor in Bilthoven, maar in verband met de veiligheid is in overleg met de gemeente besloten dat protest te verplaatsen naar een sportpark in De Bilt.

De kans is aanwezig dat ook woensdagochtend problemen ontstaan op de snelwegen in Nederland. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan morgenochtend de snelwegen rondom en in de richting van Utrecht te mijden in verband met het boerenprotest.

Of de boeren ook uit Oost Groningen over de snelweg rijden is nog onbekend, de kans is wel aannemelijk.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button