Advertentie

Grote opkomst bij DC presenteert

- advertentie -

Winschoten – Zo’n 500 groep 8-leerlingen en ouders/verzorgers waren dinsdag 15 oktober te gast bij DC presenteert op Campus Winschoten van het Dollard College. Een voorlichtingsevenement, waar zij zich konden oriënteren op de mogelijkheden van het voortgezet onderwijs.

- advertentie -

Groep 8-leerlingen maken aan het einde van dit schooljaar een keuze voor een nieuwe school. Op DC presenteert konden de leerlingen door middel van doe-lessen kennismaken met het voortgezet onderwijs. Ze konden kiezen uit lesjes zoals zelf energie opwekken, wiskunde in geheimschrift of koekjes bakken. Ook techniek krijgt veel aandacht op het Dollard College. Vooral de doe-les robotica, racen met een robot, was populair onder de groep 8-leerlingen. Maar ook de sportactiviteiten waren in trek; met rode wangen kwamen de sportievelingen uit de gymzaal.

Voor veel ouders/verzorgers was het de eerste kennismaking met de verschillende onderwijsniveaus en –methodes die het Dollard College biedt. Zij konden kiezen uit twee presentaties en in gesprek gaan met docenten. Leerlingen van verschillende vestigingen van het Dollard College waren aanwezig om te vertellen over hun opleiding en te helpen bij de activiteiten.

Daarnaast was er gelegenheid om informatiestands te bezoeken, over o.a. de ondersteuning die het Dollard College biedt. Stichting Leergeld was aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden van financiële ondersteuning in de schoolkosten.

Het Dollard College kijkt terug op een geslaagde DC presenteert!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button