Cultuur

Bibliotheek Winschoten sluit tijdelijk haar deuren

- advertentie -

Winschoten – Bibliotheek Winschoten wordt binnenkort volledig vernieuwd. Van 15 november tot en met 2 december is de bibliotheek gesloten vanwege deze herinrichting. Vanaf dinsdag 3 december is iedereen van harte welkom in de bibliotheek op de eerste verdieping van Cultuurhuis de Klinker.

- advertentie -

Een volledig nieuwe bibliotheek!
Bibliotheek Winschoten wordt ingericht volgens het nieuwste bibliotheekconcept van Biblionet Groningen. Het wordt een eigentijdse bibliotheek waar leren, ontmoeten én ontdekken centraal staan. “De traditionele uitleenfunctie van de bibliotheek maakt plaats voor maatschappelijk-educatieve thema’s. Zo krijgt het succesvolle Taalhuis bijvoorbeeld meer ruimte en afgeschermde oefenruimtes” aldus Alian Spelde, regiomanager Biblionet Groningen. Bibliotheek Winschoten is daarmee, na Bibliotheek Appingedam, Bibliotheek Veendam en Bibliotheek Middelstum de vierde bibliotheek in de provincie die is ingericht volgens deze nieuwe formule.

Ruim twee weken gesloten
Bibliotheek Winschoten is in verband met de herinrichting ruim twee weken gesloten. Bibliotheekleden kunnen dan terecht bij Bibliotheek Finsterwolde, Bibliotheek Midwolda of in een andere bibliotheek in de regio. De bibliotheekpas is geldig in alle Groningse bibliotheken. Adressen en actuele openingstijden staan op biblionetgroningen.nl. Sinds 1 december 2016 zijn alle bibliotheken in de provincie Groningen boetevrij, waardoor het lenen nog makkelijker en toegankelijker wordt.

Officiële opening in januari
Op dinsdag 3 december opent Bibliotheek Winschoten haar nieuwe deuren op de eerste verdieping van Cultuurhuis de Klinker. In januari is de officiële opening van de vernieuwde Bibliotheek Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button