Algemeen

Samenwerking Afeer, Staatsbosbeheer en de Flint

- advertentie -

Winschoten – Afeer, Staatsbosbeheer en de Flint hebben samen een opleidingstraject opgezet voor jongeren van De Flint in Winschoten. Vier jongeren hebben inmiddels de training met motorkettingzaag afgerond en het certificaat gehaald. Met dit certificaat op zak maken de jongens aan het eind van het schooljaar een grotere kans op betaald werk.

- advertentie -

Mooie samenwerking
In dit traject leerden de jongeren om te gaan met een motorkettingzaag, en dan ook specifiek de zogenaamde ‘lichte velling tot 20 cm doorsnee’. Het opleidingstraject is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en bedrijven in onze regio. Eind 2018 startten Afeer en Staatsbosbeheer met een oriëntatie op deze samenwerkingsvorm. Afeer levert in deze samenwerking een begeleider en de benodigde materialen, Staatsbosbeheer Westerwolde (Sellingen) zorgt voor werk en levert ook een begeleider. De Flint heeft samen met AOC Terra (vallen beide onder OGN) de scholing op locatie voor haar rekening genomen.

Scholingstraject
De 4 jongens in dit traject hebben een aantal weken gesnuffeld aan het werk en hebben nu de cursus motorkettingzaag afgerond. Het praktijkexamen vond plaats in Ter Apel. Alle kandidaten hebben het certificaat gehaald. Nu verrichten ze, nog steeds onder begeleiding, meer werkzaamheden voor Staatsbosbeheer in Westerwolde. Met dit certificaat op zak maken de jongens aan het eind van het schooljaar een grotere kans op de arbeidsmarkt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button