Algemeen

Prostaatcentrum Noord Nederland organiseert publiekslezing over prostaatkanker

- advertentie -

Scheemda – November is movember! Dé maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Prostaatcentrum Noord Nederland besteedt in november specifiek aandacht aan prostaatkanker met drie publiekslezingen voor patiënten en overige geïnteresseerden.

- advertentie -

Tijdens de publiekslezingen komen onderwerpen zoals de RALP (robot geassisteerde verwijdering van de prostaat), radiotherapie en behandelingen bij uitgezaaide prostaatkanker aan bod. ProstaatKankerStichting, de patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten, is op alle avonden aanwezig met informatie over prostaatkanker.

Prostaatcentrum Noord Nederland is een samenwerkingsverband tussen Treant Zorggroep, UMCG, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Saxenburgh Groep Hardenberg en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Alle patiënten die bij deze ziekenhuizen komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg van Prostaatcentrum Noord Nederland besproken om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen.

‘Prostaatkanker komt veel voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen ouder dan 45 jaar. Daarom vinden we het belangrijk om informatie te geven over prostaatkanker, vroegdiagnostiek en de behandelingsmogelijkheden van deze ziekte’, aldus oncologisch verpleegkundigen Janet Boertien (Treant), Sisca van Renen (UMCG) en Barbera Harryvan (OZG).

Wanneer & Waar:
4 november, 18.30 – 21.30 uur OZG in Scheemda. Aanmelden via aanmelden@ozg.nl (graag in uw mail aangeven met hoeveel personen u komt)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button