Algemeen

Landelijke campagne “Ik val op!” van start

- advertentie -

Groningen/ Winschoten – Maandag startte de fietsverlichtingscampagne ‘Ík val op!’ op zes plekken in de provincie Groningen. Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen) gaf het startschot voor de fietsverlichtingscampagne bij de Zernike Campus in de stad Groningen. Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, ANWB, en de brandweer sprak zij fietsers zonder licht aan, deelde fietslampjes en de fietsverlichtingsfolder uit.

- advertentie -

Op zes locaties (Stadskanaal, Leek, Winschoten, Appingedam, Groningen Vismarkt, Groningen Zernike) in de provincie Groningen zijn fietsers vandaag gewezen op het belang van goede verlichting en het nut van reflecterende kleding voor hun eigen zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer. Fietsers met goede verlichting ontvingen als beloning een kaartje met een code, waarmee ze een mooie prijs kunnen winnen. Fietsers zonder licht zijn hierop geattendeerd en kregen fietslampjes.

Campagne
Uit onderzoek blijkt dat nog steeds 40% van de fietsers zonder licht op pad gaat. Reden genoeg om ook dit najaar weer aandacht te vragen voor goeie fietsverlichting en verkeersveiligheid. Naast de gratis fietslampjes kom je op 80 fietspaden en 33 schoolpleinen door de hele provincie de milieuvriendelijke krijttekeningen met de “Ik val op!” – boodschap tegen. Daarnaast ontvangen scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus de speciale “Ik val op!”- poster. Ook de ANWB doet mee met een eigen campagne ‘Zet je licht aan!’.

Verkeerswijzer Groningen
Ga voor meer informatie over de campagne “Ik val op” naar www.verkeerswijzergroningen.nl. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren we verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

Lees ook: ANWB Fietsverlichtingsactie van start

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button