Cultuur

(Over)leven met pubers in De Klinker

Winschoten – Waarvoor heb je als kind eigenlijk ouders nodig? Goed, ze mogen de koelkast vullen en je kleding betalen. Ook moeten ze met hun auto klaarstaan als je bijna te laat bent voor school. Maar verder horen ze je niet lastig te vallen. Toch? Het zoekende puberbestaan is een garantie voor felle discussies en chaos in huis. Maar gelukkig nooit saai. In de voorstelling ‘Tis Hier Geen Hotel’ duiken cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth in de onvoorspelbare wereld van pubers en hun ouders. De voorstelling is vrijdag 8 november te zien in De Klinker.  

- advertentie - 

De voorstelling is een treffende mix van liedjes, sketches, samenspraken en stand-up comedy. De teksten zijn door de drie cabaretières zelf geschreven, waarbij ze grotendeels putten uit eigen ervaring, want Ellen en Dianne zijn zelf moeders van pubers. ,,Bij mij thuis zitten twee tienerzonen met lange lijven voortdurend de bank bezet te houden. Als ze niet uren onder de douche staan en daar iedere keer tien handdoeken nodig lijken te hebben’’, aldus Dianne.  ,,Het is soms lastig, maar meestal leuk. Want je maakt als ouders ook alles voor de eerste keer mee: dat je kind verliefd wordt, dat hij zijn eerste baantje heeft, dat hij op zijn bek gaat en dat weer te boven komt.’’

In deze voorstelling laten de cabaretières op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn. ‘Tis Hier Geen Hotel’ is een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over (over)leven met pubers. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest. Kaarten zijn verkrijgbaar via de theaterkassa of www.indeklinker.nl.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close