Op stap

Winschoten pakt wederom groots uit tijdens de Adrillen

Winschoten – De Allerheiligenmarkt in Winschoten, kortweg Adrillen, is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen met veel kramen, kermis, muziek, theater en lekker eten.

- advertentie - 

1600 meter aan marktkramen op de warenmarkt, een overvolle hobbymarkt in cultuurhuis De Klinker, straattheater, kermis en gezelligheid in de horeca. Het zijn de inmiddels bekende ingrediënten die de Allerheiligenmarkten in Winschoten ieder jaar tot een groot succes maken. Ook in 2019 vindt de ‘Adrillen’ plaats op de eerste maandag van november. Het geheel wordt op 11 november nog een keer dunnetjes overgedaan tijdens ‘Lutje Adrillen’.

Traditie
Het evenement wordt op de eerste maandag van november volgens de jarenlange traditie geopend door burgemeester van het Oldambt, Cora-Yfke Sikkema. Nadat zij de genodigden heeft toegesproken steekt zij buiten het kanon aan, het daarop volgende bulderende kanonschot betekent de officiële opening van de markt en ook de start van de rondgang. Tijdens de rondgang wordt de burgemeester vergezeld door onder andere stadsomroeper Jan Veen en de muzikale klanken van de Mill Rose Jazzband.

Warenmarkt
Ruim 100 standhouders trekken op 4 en 11 november naar de binnenstad van Winschoten om hun waren aan te bieden op de warenmarkt, welke in 2019 haar 204e verjaardag viert. Het overgrote deel van deze standhouders zijn bekende gezichten op de markt, aangevuld met een aantal nieuwe aanbieders. De markt opent op beide dagen om 09.00 uur en sluit om 17.00 uur.

Hobbymarkt
De hobbymarkt vindt net als voorgaande jaren plaats in cultuurhuis De Klinker. De hobbymarkt wordt gehouden in de hal, in de grote zaal op de begane grond, te bereiken via de ingang achter het theatercafé Koperen Kees, en in de kleine zaal en aangrenzende foyers op de eerste verdieping. Er is een grote diversiteit aan hobby’s te bekijken, onder andere keramiek, tekenen, houtbewerking, origami, figuurzaakwerk, modelbouw en zo nog veel meer. Ook de bibliotheek is geopend tijdens de hobbymarkt en organiseert een boekverkoop. De markt is geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Straattheater
In 2017 deed het straattheater zijn herintrede op de markt. Ieder jaar worden er meerdere acts ingepland om het publiek op de warenmarkt een extra beleving te geven. De acts zijn over de gehele markt te vinden. Naast het straattheater wordt er ook nog een bungeejump trampoline geplaatst op het Israëlplein.

Marktplein
Waar het marktplein van Winschoten normaliter in het weekend bruist is het tijdens de Adrillen zeker net zo gezellig. Op de kermis is het goed vertoeven en in de vele horecazaken wordt er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken, op een aantal plaatsen valt te genieten van live optredens.

Lutje Adrillen
Op 11 november is de Lutje Adrillen aan de beurt. Op de dag waarop de kinderen in de avond langs de deuren gaan voor snoep, kunnen de volwassenen overdag tussen 09.00 en 17.00 uur nog eens langs de ruim honderd kramen op de warenmarkt.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!