Algemeen

Bloemetje van de Week voor Geert Koers van SC Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een mooi boeket naar Geert Koers. Hij werd genomineerd door Onno Drent.

Hij schreef: “Namens de vutters van sc Scheemda wil ik graag Geert Koers voordragen voor een Bloemetje van de Week. Hij is elke dag werkzaam op sportpark d’ Oosterd te Scheemda. En op donderdag 28 november is hij ook 50 jaar getrouwd!”

Het is druk op het sportpark als we de auto parkeren bij de kantine. Op het hoofdveld speelt het derde elftal tegen de mannen uit Sellingen. Langs de lijn staat publiek. Ook het speeltuintje naast het hoofdveld is vol. Op het terras zit een aantal dames te kijken naar kinderen die schommelen en glijden van de glijbaan. Dit sportpark lijkt deze zaterdag een recreatieplek voor het hele gezin.

We worden welkom geheten door Onno Drent. Hij neemt ons mee naar de bestuurskamer: “Geert komt er zo aan, hij weet nog van niets.” Even later komt Geert Koers binnen: “Hier schrik ik van. Dit was niet nodig geweest. Er zijn mensen die dit meer verdienen dan ik..”

Geert was van zijn dertigste tot zijn 62e trainer bij het amateurvoetbal in deze regio. “Toen ik stopte werd me gevraagd om het jeugdprogramma te schrijven. Ik deed nog wat meer dingen, maar van lieverlee ben ik daar een beetje mee opgehouden. Nu ben ik bij de ‘vutters’. We zijn met z’n zessen en doen allerlei klusjes. Onderhoud, snoeien, belichting. Het is ook een sociale bedoening. ”

Eén van die andere ‘vutters’ is Albert Oosterhoff. Hij zegt: “Toen we vroegen of Geert hier vandaag zou zijn was dat een overbodige vraag. Geert is hier elke dag.”

“We mogen ons gelukkig prijzen dat er zoveel trouwe vrijwilligers zijn zodat we alles kunnen laten draaien in deze vereniging.”

Terwijl Geert dat zegt, komt er een jongeman de bestuurskamer binnen. “Ik moet zo fluiten. Heb je nog een broekje en shirtje in mijn maat?” Geert loopt naar de grote kast en haalt de nodige kleren eruit. “Moet je ook nog een fluitje mee?”

“Zulke jongens zijn goud waard,” zegt hij, terwijl de jongeman de deur uit loopt. “Niet alleen voor het voetbal, maar ook voor het organiseren van andere activiteiten.” We praten verder over plannen die de gemeente heeft om te bezuinigen op onderhoud van sportparken. Geert: “Veel mensen zijn betrokken bij het voetbal. De voetbalvereniging heeft niet alleen een sportieve functie, maar ook een maatschappelijke functie.”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button