Sport

HCW viert 90-jarig lustrum met groot feest en sportieve hoogtepunten

- advertentie -

Winschoten – Het afgelopen weekeinde was het zover, het 90-jarig bestaan van HCW. Op 3 november 1929 speelden een heren team van Winschoten voor het eerst een wedstrijd tegen Groningen. 90 jaar later is de club bruisender dan ooit!

- advertentie -

Het weekeinde begon op vrijdag met een trimtoernooi waarbij trimhockey leden van 6 verschillende verenigingen de hele avond tegen elkaar streden op het veld van HCW. Een gezellige, sportieve en druk bezochte avond waarbij Eelde uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Zaterdag speelden zoveel mogelijk jeugd teams thuis. Voor alle teams (uit en thuis, tegenstanders zowel als HCW) waren taarten om het feest te vieren. Naast het sportieve op het veld waren ook naast het veld diverse activiteiten, gezelligheid en muziek. Hoogtepunten waren onder andere de mooie winst van de Jongens D11 (9-0 vonden ze erg passen bij 90 jaar) en een zeer sterke wedstrijd van de Meiden A1 met 5-1 winst.

Zaterdag avond werd een groot feest gehouden in de Harbour Jazzclub met TOOSST als optredende band. Rond de 250 leden en oud-leden en vrijwilligers kwamen hierop af. Een avond met zeer veel ‘verhalen van vroeger’, herkenning en een mooi clubgevoel.

Zondag was voor HCW een unieke Super Sunday. Voor het eerst in jaren speelden vier senioren teams allemaal thuis. De Veteranen startten om 10 uur met een spannende wedstrijd tegen Bedum, qua uitslag geflatteerd met een 1-5 verlies. Daarna lukte het de Heren 1 van Winschoten om in een zeer zeer spannende wedstrijd te winnen van koploper Winsum. Een 1-0 eindstand die tot stand kwam na een mooie tip-in goal door Martijn Broekhuizen op aangeven van Hugo Assink. Man of the Match werd echter keeper Ron Haans die onder andere maar liefst twee strafballen van Winsum wist te stoppen.

Dames 1 van HCW verloor in een enerverende wedstrijd in de laatste minuut van mede titelkandidaat HCSO (Stadskanaal) maar zal in rest van de competitie blijven meestrijden om het kampioenschap. Als laatste kwam Dames 2 in actie, zij wonnen uiteindelijk overtuigend met 3-0 van middenmotor GHBS. Alle goals vielen pas in het laatste kwart ondanks een voortdurende dominantie van de thuisploeg. Ook de Dames 2 doet met deze uitslag mee in de top van de competitie en zal meestrijden voor het kampioenschap.

Bijzonder op de zondag was de mini van de week. Bij alle ploegen deden ze mee (vol trots) waarbij de mini’s aanwezig waren met het inlopen, het warmspelen en ze ook de bal mochten uitnemen. Elke mini kreeg een herinnering mee; een gesigneerd T-shirt van de selectie.

Al met al een zeer geslaagd, gezellig en sfeervol jubileum weekeinde bij HCW!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button