Cultuur

Filmhistorie met Martin Koolhoven

- advertentie -

Winschoten – Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Oorlogswinter’ maakte hij onlangs zijn internationale debuut met ‘Brimstone’, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Op vrijdag 15 november vertelt hij in De Klinker enthousiast en vol bezieling over zijn liefde voor cinema.

- advertentie -

Hij doet dit aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen, ‘klassiekers’, en maakt het theaterpubliek deelgenoot van zijn toewijding. Iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen. Het theatercollege bevat geen droge kritieken en academische verhandelingen, maar enthousiaste betogen en bezielde observaties. Koolhoven is immers bovenal liefhebber.

Bent u een echte filmliefhebber en wilt u er meer over horen? Koop kaarten voor het theatercollege van Martin Koolhoven via de theaterkassa of www.indeklinker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button