Weerbericht

Sint-Maarten: zwiepende lampionnetjes door stevige koude wind

Landelijk – Wie maandag Sint-Maarten viert moet zich warm aankleden. De stevige zuidenwind maakt het voor het gevoel koud, dus een dikke jas en een sjaal zijn geen overbodige luxe. In het westen en noordwesten is kans op regen, elders blijft het aan het begin van de avond droog.

- advertentie - 

Het weerbeeld laat op Sint-Maarten maandagavond een tweedeling zien. In het westen en noordwesten is het bewolkt en regenachtig, in de rest van het land is het aan het begin van de avond nog droog. Er waait een stevige zuidenwind die het voor het gevoel koud maakt. Vooral aan zee waait een vrij krachtige tot krachtige wind, windkracht 5-6 en dat zorgt voor zwiepende lampionnetjes. De temperatuur ligt aan het begin van de avond tussen 5 en 7 graden. Voor het gevoel is het slechts 1-3 graden boven nul. Een dikke jas en een sjaal zijn geen overbodige luxe.

Sint-Maarten optochten ook vandaag
In veel gemeenten is de Sint-Maarten lampionnenoptocht al deze zaterdag. Er is een mix van wolken en opklaringen en bovendien is in het noorden kans op enkele buien. De wind houdt zich rustig en daardoor is het voor het gevoel minder koud dan maandag. Een dikke jas of sjaal blijft raadzaam, want de temperatuur ligt tussen 2 en 6 graden.

Begin carnavalsseizoen
In het zuiden van het land is de elfde van de elfde ook het begin van het carnavalsseizoen. Hoewel dit veelal binnen wordt gevierd moet toch iedereen op pad. Om 11:11 uur is het in het zuiden van het land droog, maandagavond neemt de kans op buien toe.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!