Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten maakte regelmatig zelf nieuws en leuke foto’s

- advertentie -

Winschoten – Het kwam zo af en toe voor dat er, zeker op sportgebied, niet veel nieuws te melden was. Dat gold met name voor de vakantieperiode en de wintertijd was ons ook niet altijd gunstig gezind. Toch moesten er zowel op de zaterdag- als de zondagmiddag drie uur gevuld  worden.

- advertentie -

Op die momenten besloten de redactieleden dan zelf maar nieuws “te maken”.  De bureau redactie zette zich dan achter de beschikbare telefoons en legden aan de betrokken sporters of verenigingen een aantal prangende vragen voor. De antwoorden uit deze enquête werden dan uitgewerkt, waarna de uitslag ook weer alle reden tot discussie gaf. De schrijvende pers had ook veel belangstelling in de uitkomsten en drukten die maar al te graag af. Twee voorbeelden laten we deze week zien. De eerste enquête gaat over de veel besproken atletiekbaan.  De tweede over plannen die geopperd werden om een zogenaamde omniumvereniging in Winschoten op te richten.

(Lees verder onder de foto’s)

Tot slot van deze editie over 25 jaar Radio Winschoten een aantal foto’s van oud collega’s, die we om wat voor reden dan ook wat uit het oog zijn verloren. Maar vergeten zijn ze niet.

Op de eerste foto zien we onder meer Arnold Consten, inderdaad de broer van Marianne, die ook met regelmaat verslag deed van volleybal- en basketbalontmoetingen. Daarnaast was hij een verdienstelijk zanger/gitarist en trad hij een aantal keren op in onze programma’s.

(Lees verder onder de foto)

Daarna Flip Slik, oud Veendam doelman en daarnaast een van de eerste voetbalverslaggevers.

(Lees verder onder de foto)

Op de zwart-wit foto Gertjan Russchen voetbalverslaggever, maar ook vooral de “stem” van het sportprogramma. Hij sprak met zijn fantastische radiostem vrijwel alle jingles in. Naast hem een van de anderen voetbalverslaggevers Fokko Pettinga.

(Lees verder onder de foto)

Onder de paraplu zit voetbalverslaggever Wim de Wal, die vooral op het veld van de vv Scheemda te vinden was overigens.

(Lees verder onder de foto)

Hennie Lemein was de man van de wekelijkse column, maar daarnaast was hij ook verslaggever bij het volleybal.

(Lees verder onder de foto)

Nog een voetbalverslaggever Henk Haan, die vanuit zijn functies bij ASVB bij onze omroep de ploeg kwam versterken.

(Lees verder onder de foto)

Saskia Meester nam de studiopresentatie van het informatieve programma jarenlang voor haar rekening. Hier zien we haar aan het werk bij alweer een verbouwing.

(Lees verder onder de foto)

Technicus Adrie Kuipers hier in een kenmerkende pose samen met de heer Smit Sr. Laatstgenoemde zorgde met de eigen technisch crew voor de benodigde verbingen.

(Lees verder onder de foto)

En tot slot Gitta Kok die ook in de eerste aflevering van sport lokaal haar opwachting maakte.

(Lees verder onder de foto)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button