Incidenten

Familie omgekomen bouwvakker voelde zich soms vergeten

- advertentie -

Groningen/ Winschoten – Bouwbedrijf Van Wijnen heeft onvoldoende voorzorgsmaatregelen getroffen om het dodelijk ongeval in 2017 met een 21-jarige leerling-timmerman in Groningen te voorkomen. Dat stelt de openbare aanklager in een rechtszaak die vanmiddag dient.

- advertentie -

Nabestaanden hopen vooral op het antwoorden: “Waarom zijn sommige keuzes gemaakt?”

Lees ook: Man uit Oldambt komt om bij bedrijfsongeval in Groninger

Een week nog, dan zou Haiko uit Winschoten trouwen. Het loopt volstrekt anders af. Op de vroege ochtend van 26 april 2017 komt de 21-jarige leerling-timmerman Haiko Steenhuis onder een betonnen wand terecht. Hij overleeft het ongeval niet.

Bouwbedrijf Van Wijnen had het ongeval kunnen voorkomen, meent het Openbaar Ministerie. Vandaag, 2,5 jaar na het ongeval, dient de rechtszaak in Zwolle. Van Wijnen zou onder meer de risico’s van de werkzaamheden onvoldoende in kaart hebben gebracht, laat staan de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen.

Lees het hele stuk bij Cobouw.nl 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button