Sport

Fit in en op de Meentschool

Winschoten – De oudere leerlingen van de Meentschool hebben in november en december een aantal speciale gymlessen. Zij volgen deze niet in hun eigen zaal binnen de school, maar komen speciaal naar het Sportcentrum van Nico Jager om onder begeleiding van René Beertema te mogen fitnessen.

- advertentie - 

Sport Heroes Programma
De sportclinics zijn onderdeel van het Sport Heroes Programma dat nu voor het tweede jaar op de school draait. Dit programma van Stichting Special Heroes heeft als doel om leerlingen uit het speciaal onderwijs kennis te laten maken met diverse sporten waar zij bij aan kunnen sluiten en tegelijkertijd de sportverenigingen en -instanties kennis te laten maken met de doelgroep en zich hiervoor open te stellen. Helaas sport deze doelgroep namelijk een stuk minder dan hun leeftijdsgenootjes uit het reguliere onderwijs.

Dat patroon wil de stichting doorbreken omdat naast de beweging die gezond is, leerlingen zich persoonlijk ontwikkelen binnen de sport, meer zelfvertrouwen krijgen en bijvoorbeeld meer sociale contacten opdoen. De effecten hiervan zijn niet alleen op de sportlocatie terug te zien, maar ook op school en thuis.

De Meentschool
De Meentschool is een openbare school voor speciaal onderwijs. Leerlingen met een specifieke onderwijs/zorgvraag krijgen hier onderwijs en zorg aangeboden. Het is een streekschool voor leerlingen met een zml-indicatie (zeer moeilijk lerend) en zij komen uit de hele regio Noordoost Groningen. De school heeft een open en toegankelijk karakter en heeft als visie om te werken vanuit een professionele en opbrengstgerichte cultuur aan de unieke mogelijkheden van onze leerlingen. De sportclinics die worden aangeboden door sportorganisaties in de regio zowel binnen de school als daarbuiten sluiten hier perfect bij aan. De school is hiermee ook bezig het certificaat gezonde school te behalen.

Motto
De leerlingen hebben inmiddels al kennis gemaakt met boksen, freerunning, bmxen en een echte survivalrun in Havelte. Het motto in deze sportclinics is gewoon doen wat gewoon kan en aanpassen wat aangepast moet. Wanneer je een kijkje in de sportschool zou nemen sta je er versteld van hoe hard de leerlingen werken en hoe lang ze dit volhouden. Al snel worden de koppies wat roder van de inzet, maar ze geven niet op. Zelfs leerlingen die normaal gesproken niet veel zin hebben in een sportles weten onderdelen te vinden die ze erg graag doen en verlaten na een uurtje met een grote glimlach de fitnessruimte! 

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!